onsdag 17 december 2014

Avslutning

Onsdag 17/12 Redovisningar

Torsdag 18/12 Ingen lektion

Fredag 19/12 Du får ditt kunskapsomdöme från 10:45. Jag sitter i ett rum intill festen. Alla kan komma en och en och få sitt kunskapsomdöme.

torsdag 11 december 2014

Litteraturdiskussion - bedömning

I dag kommer litteraturdiskussionen att bedömas. Bedömningsmallen finns på Google Drive. Du kommer att ta del av all bedömning onsdag och torsdag nästa vecka. 

Se länk

Skriva i grupp - Text 3

Den tredje gruppens text:


Skolan ska anpassa sig efter elevers kulturbakgrund? 


Skolorna bör anpassar sig efter elevers kulturella bakgrund. Invandrareleverna behöver lära sig på olika sätt för att uppnå sina mål och betyg som de andra eleverna. 

För det första skulle elever slippa konflikter mellan hemmet och skolan. Elever känner trygghet när det finns en tydlig kommunikation mellan skolan och föräldrarna. 

För det andra skulle det vara viktigt att se eleverna med invandrarbakgrund som en del av samhället och även vara insatt och ha förståelse för deras kultur och tro. 

Dessutom borde andra ämnen t. ex musik, idrott, religion inte vara så viktiga för att studera till läkare, lärare eller politiker. Barnen kan själva ta ställning när de växer upp, om de vill läsa dessa ämnen. 

Snälla politiker lyssna på oss och låter skolor anpassa sig efter våra eleversna kulturella bakgrund. Så är det mycket bättre för både elever och lärare. Det skulle leda till ett bättre samarbete och diskussion mellan föräldrar och lärare för att lösa konflikter. 

Skriva i grupp - text 2

Den andra gruppens text


Skolan ska aldrig anpassa sig till religion

Det finns många religioner i världen. Om skolan ska anpassa sig till alla religioner då tror vi att det blir kaos i skolan.

Det kommer att bli en stor skillnad mellan svenska eleverna och invandrareleverna om skolan skulle anpassa sig till alla religioner. Det finns flera exempel på dåliga anpassningar som gjorts i Sverige. När eleverna inte får betyg i musik eller idrott. 

Det blir orättvist om en svenska elev deltar i musikundervisningen medan en invandrarelev inte deltar och denne får samma betyg. Det innebär att det kommer att bli en stor konflikt i skolan.

Föräldrarna bör anpassa sig efter skolan för barnets framtid. De måste tänka att deras barn ska bo i Sverige i samma samhälle med de svenska barnen. Så att får en likvärdig kompetens eftersom de ska konkurrera på samma arbetsmarknad. 

Avslutningsvis/tilll sist om man flyttar till ett annat land borde man acceptera och respektera skolans regler och man måste försöka att anpassa sig. 

Skriva i grupp - Text 1

Den första gruppens text.


Skolan måste anpassa sig efter olika religioner!


Till Sverige kommer flera olika typer av människor med sina olika religioner. Vi kan inte tvinga dem att byta religion. Vi måste acceptera deras tro.

För det första måste skolan anpassa sig efter olika religioner eftersom ingen har rätt att tvinga eleverna att studera ämnen som är mot deras religion. Exempelvis, musik, simning blandat  tjejer och killar och några andra typer av idrott. 

För det andra är religionen viktig för deras liv för att de har är uppväxta i en religiös familj. Därför är det  inte lätt att ändra sig sin religion till en annan religion. 

Dessutom är ungdomarna viktiga för samhället i framtiden därför behöver de   känna sig trygga i skolan. Ett otryggt barn blir en otrygg vuxen. Att känna otrygghet i ungdomen kan leda till att man väljer fel väg. Kanske testar man saker som droger och struntar i skolan. 

Om skolan inte kan anpassa sig till elevernas olika tro kommer de att känna sig otrygga och det påverkar deras studier negativt. De kommer att prestera sämre och sämre.