torsdag 20 november 2014

Argumentation fortsättning

I går diskuterade vi tillsammans hur man övertygar andra och vilka forum man kan använda. Vi pratade lite också om vilka sätt. Det som vi ska arbeta vidare med är argumenterande tal. Ni ska alla delta i en debatt. 

Hur övertygar man andra?
Det kan vara genom att argumentera

På vilket sätt?
Genom att tala
Genom att skriva en debattartikel/insändare

Forum
Skolan
Blogg
Tidningar

Film om konsten av övertyga

Vi börjar med att se en film tillsammans om att övertyga andra genom argumentation.OBS! Ni som inte var med på lektionen. Se filmen och kommentera detta inlägg.

Konsten att övertyga.

I filmen tar Elaine upp olika tips inför argumentationen.

Inför argumentationen:

  • Vad kommer motståndaren att säga?
  • Det är viktigt att lyssna.
Argumentera genom att använda:
  • Erfarenhetsargument
  • Faktaargument
  • Känsloargument


2 kommentarer:

  1. Det låter som att vinna ett argument är beroende på vad man är villig att offra för att nå sitt mål. Valet Samuel gjorde i filmen beskrev hur mycket han ville att hans föräldrar för öka sin veckopeng. Att lyssna på en motståndres argument är utan tvekan ett viktigt verktyg för ett bra argument.

    SvaraRadera
  2. Jag tror att en person vill att övertyga andra manniskör om någonting, det är bra att han/hon förstår andras perspektiv. Samuel presenterar sigsjälv med med vad hans föräldrar kanske tycker om hans veckopengar. Jag håller med att det är viktigt med variation för att övertyga. Det är bra lesson för Samuel att se skillnaden en person kan göra med en bra argument.

    SvaraRadera