tisdag 18 november 2014

Film

I går inledde vi argumentation, som vi ska arbeta med i två veckor. Vi började med att ni delades in i grupper. Varje grupp fick svara på frågan: Vad är en bra familj? 

I dag diskuterade ni tillsammans några diskussionsfrågor. Ni pratade bland annat om frågan: 


  • Hur tror du att Göran och Sven kommer att fungera som en familj åt Patrik? Blir det en bra familj? Jämför med det som gruppen skrev i går om en bra familj, uppfyller Göran, Sven och Patrik era punkter?

UPPGIFT: Kommentera ovanstående fråga i kommentatorsfältet här under. Försök att bli den grupp som gör mest kommentarer per person. 




48 kommentarer:

  1. För att de ska kunna bli en bra familj är beroende av hur kommer deras förhållande (relation) till varandra. De behöver först älska, respektera, förstå,,,, och acceptera varandra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller också och tror att de måste bestämmer att vara en team att uppfostra ett barn. Barnet behöver veta att han är efterlyst.

      Radera
    2. Familj behöver ju göra nånting rolig , kult T.ex Smeten till andra land eller stad.

      Radera
    3. Ja jag håller också med dig er !
      Jag skulle tänka mig så. Den bästa och viktiga saken är att ha alltid roligt med din familj, även om situation mår dåligt. Respektera och stötta varandra är ju också viktig. En familj kan inte liva längre utan kärlek.

      Radera
    4. Det håller jag med också!
      Hur kommer personen blir glad om hans eller hennes familj har en dåliga tider, och han/hon stannar inte vid sidan och hjälpa till !. livet är kort så vi behöver för att njuta av varje ögonblick med vår familj.

      Radera
  2. En bra familj där föräldrarna kan ge omsorg och trygghet. det är inte familjeformen som avgör om barn får en bra uppväxt eller inte. I vissa fall kan personer utanför familjen utgöra en trygghet och spela en avgörande roll för barnen.
    Patrik i filmen blev nog förvånad över familjebilden, den stämde inte med hans förväntningar hur en familj skulle vara .I hans värld bestod familj av pappa och en mamma.
    Om Göran och Sven är trygga och kan ge omsorg till Patrik så fungerar dom som vilken bra familj som helst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Både Sven och Göran ta ett beslut om att dem vill vara Patriks familj eller inte, om de vill verkligen vara sin familj då måste de ta ansvar som föräldrar!. Därför att Patrik behöver först veta om de vill gärna vara hans ny familj och att se om de båda bryr sig om honom så att han kan ta emot dem som deras son.

      Radera
    2. Ursäkta jag menade ; Både Sven och Göran måste ta ,,,,,,, .

      Radera
    3. Jag tror att diskutera förväntningar är viktigt. Ofta har vi förväntningar vi inte är medvetna om, och är osäker på varför vi ofta kan känna besvikelse. Även om Patrick är plats i en familj med en far och mor, det finns förväntningar på hur det kommer att se ut och det kan vara annorlunda också.

      Radera
    4. jo. varför han har inte aktiviteten och han som jobbar en slav?

      Radera
  3. Det fungerar bra för att de bry sig mycket om Patrik. Patrik känner sig trygghet att bo hos Göran och Sven. Patrik önskar bara har en vanlig familj som bry sig om honom. Göran och Sven gav Patrik trygghet, kärleksfull, omtänksam, självförtroende, rolighet, samarbeta och bry sig om varandra. Göran och Sven har köpt en hund på grund av de ville Patrik kom tillbaka att bo hos de. Patrik och Svens dotter är bra kompis också. Det fungera hur bra som helt när alla i familj förstår varandra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, i slut ändan så stämmer de ganska bra med det vi tog upp i våra punkter.

      Radera
    2. Exakt, även om Sven såg inte ut som han kommer att acceptera idén att ta hand eller att ha en ung pojke i början och har lämnad dem men han backar till dem i slutet och försökte starta titta på positivt sätt i alla fall. Medan Göran försökte räkna ut den bästa lösningen för alla och inte bara tänka på sig själv och vad han behöver eller vill (inte för att vara självisk) som gjorde både Sven och Patrick tänka på det igen och hjälpa varandra för att försöka göra en bra lycklig familj får framgång!.

      Radera
    3. Ja, det är det till exempel Sven har slutat med alkohol och försöker träna springa. Sen har de skaffat en hund och gjorde något roligt tillsammans för att de älskar varandra.

      Radera
    4. Ibland kan det hända att man behöver offra sig och ge upp från vad man vill för familjens skull och att kunna hålla på dem, vare sig föräldrar eller barn. Exempelvis; man vill inte göra vad sina föräldrar säga kanske och istället göra vad man ville!. Men ändå man lyssnar på dem och göra det i slutändan eftersom man älskar dem och vet att de sade det för sin skull. Det där vad en bra familj gör också!.

      Radera
    5. För Patrick fick göra vad han vill.

      Radera
    6. Nej, det gör han inte annat skulle han inte gå och spring med Göran. Han lär sig känna om olika Görans känslor. Patrik försökte hjälpa att prata med Göran om Sven fortfarande älskar honom. Därefter gjorde Göran en pizza och spritt för att välkomna Sven komma hem.

      Radera
    7. "Vanlig familj"
      Patrik kommer till en vanlig familj fast utan barn.

      Svårt att säga vad Patrik förväntade sig av hans nya familj men det jag tydligen kunde se genom filmen var att han var väldigt trasig inombords.

      Han har ju blivit sviken av familjen förut, vad är det som säger att hans nya familj kommer bli bättre? Tror jag att han tänker.

      Radera
    8. Och som ni sa tidigare så krävs det att relationen mellan de båda är starka för att dem ska kunna adoptera ett barn. Att det finns kärlek, respekt, omsor

      Radera
  4. De behöver sitta med varandra och försöka lösa alla proplem och skapa en ny riktig relation. De måste ha tålamod med Patrik och ge honom tid eftersom han är rädd och behöver någon som kan lita på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med också att familj försök lösa alla problem och behöva sitter med varandra.Men jag håller inte med att Patrik var rädd det gjorde han inte. Om han var rädd skulle han gjort som en vuxen gör. Han röker och dricka ju och han e bara 15 år gammal.Men han var inte rädd.

      Radera
    2. Jag menade att Patrik är rädd för att han inte vill komma tillbaka till sitt gammalt liv. Han vill någon som lita på för att börja ett nytt liv med Sven och Göran. Jag tycker att Patrik kanske inte är nöjd med sitt beteende och han behöver någon som kan lära sig och uppfostra sig för att göra korrekt

      Radera
    3. Jag tror att hon menade också att han oro sig om vad som andra kommer att säga emot honom om de blir en riktig familj eftersom han inte ville att kallas homosexuell från grannars barnen. Det var absolut typ av chock för Patrick i början men till slut vann han sin respekt från alla!.

      Radera
    4. Ja, det är inte Patriks fel att han är den han är, han är jo bare ett barn som försöker leva livet hur han vet bäst. Det ansvar och skyller är och kommer alltid att förbli det av de vuxna ( hans föräldrar ) som förde honom till livet, men misslyckats med att verken ta hand eller lära honom att leva rätt.

      Radera
  5. Kärlek och familjeomsorgen är de stora saker som saknas i Patriks liv, och det tog Göran mindre tid att lägga märke till detta jämfört med Sven. Med den mest utmanande tid av deras förhållande nu bakom dem, jag tror att de kommer att leva lyckliga efteråt med Patrik som familjemedlem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kunde förstå varför reagerade Sven väl dåligt mot Patrik, eftersom han styr Patrik som en kriminal. Men inte Göran! Han var ju mer öppet an Sven i vissa fall. Egentligen han ville ju känna den riktiga Patrik, även att Patrik gjord massa dåliga saker förut.

      Radera
  6. Kärlek för varandra, respekt, toleranse, förståelse, stod för varandra är några av kriterierna som gör en bra familj och relation. Jag tror att testet av hur stark Sven och Görans relation är kom med ankomsten av Patrik. Göran förtjännade respekt från Sven, det är mycket inspirerande att se hur lungt han gick om att få det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja. Det var som Göran var bekväm med sig själv och även om besviken och sårad av Sven, han var sann mot sig själv.

      Radera
  7. Oj, det ser ut som den riktiga tävlingen har bara börjat nu haha !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    2. Ja Fatima, och din grupp verkar ha tagit en tidig ledning!

      Radera
  8. Visst, våra punkter stämmer ganska tydlig! :-)

    SvaraRadera
  9. Göran och Sven kommer att fungera bra som en familj åt Patrik. Sven och Göran de bry sig om Patrik.Patrik han vill har familj som pappa och mamma som annan familj men eftersom han bor med Göran och Sven de ger fullt kärlek till honom och han börja fundera att Göran och Sven de är inte bara homosexuella men de kommer att blir bra föräldrar till honom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det håller jag med också för Sven och Göran de älskade ju varandra otrolig mycket.

      Radera
  10. De goda föräldrar bör inte tro vad andra säger dåligt över sina barn utan de måste lyssna på sina barn mer och oro, förstå och skydda dem om de inte vill förlora dem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju viktig att hålla ihop i familj och man ska lita på varandra utan att tror inte på de andra säger dålig över sin barn.Fatima som du skriv att "goda föräldrar bör inte tro på vad de andra säger över dåliga över sina barn"
      ja, det finns några folk som gör det t .ex En person som inte tycker om den här barn de kommer han\hon snacka dålig saker till den barn föräldrar. Att han har blalalalat

      Radera
    2. Inte bara så!. De kanske inte säga dåliga saker direkt till dem eller deras familj utan tala bakom dem som kan göra människor att missförstå dem och se till deras barn hålla sig borta från dem!. Det därför behöver föräldrar spela en stor roll för att lära deras barn att inte bry sig om vad folk säger mot dem också.

      Radera
  11. Jag tror att deras vardagsliv som en bra familj kommer att fungera väl bra, eftersom de är ju ihop just nu jag menar Sven och Göran. Det gäller samma sak med Patrik. Han kommer att anpassa bättre med de, bättre an nån annan familj! Trots att de är ju homosexuella. Det tycker jag.

    SvaraRadera
  12. Jag tycker Deras Familj kommer att fungera mycket bra och trevlig de älskade ju varandra mycket.

    SvaraRadera
  13. Jag tycker att Göran gör en bra roll på den har filmen eftersom det är svårt att leva med komplicerat förhållande, inte bra arbetskamrat och känner sig hatad av grannarna. Han är ändå snäll mot de.

    SvaraRadera
  14. Göran gav en bra förebild till Patrick även öm från börjar hans förväntar var tvärtom av adoptera en bebisen. Han gav mer kärlek och förståelse istället.

    SvaraRadera
  15. Jag tycker att det går mycket bra med den familjen därför att Göran, Sven, och Patrik diskuterar med varandra när de vill göra nånting och de bryr sig inte vad människor säjer till de

    SvaraRadera
  16. Fantastiska kommentarer, och vilket språk sen! Ni verkar nappa på tävlingsidén så jag tror det blir ett stående moment hädanefter!! Bra jobbat GrSvas:are!

    SvaraRadera